Fryst Hallon cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större pajform, eller två mindre.
Du behöver:
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex
3 dl hallonsylt
Gör så här
Smula ner digestivekex i botten på formen. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret pösigt.
Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
Häll hälften av smeten i formen och ställ i frysen i 20minuter.
Blanda hallonsylt i andra halvan av smeten, häll över den i formen låt den stå i fryser under natten
Kommentarer
Postat av: Sooz Photography
sv: Mycket mumsigt :D
Vilka härliga bakverk du har här i bloggen!
Postat av: FATMA | sångerska
Söker du en snygg sommar design till din blogg?
Då har jag kommit rätt. Har just nu sommarerbjudande på 70kr för bloggdesigner. Jag gör proffsiga och välarbetade designer efter dina önskningar. Är du intresserad? Kontakta [email protected]
Postat av: Mikudoll ~ ♥
Ser riktigt god ut! Måste testa någon dag. Tack för tipset! ;D
Trackback