Havremuffins



Idag tänkte jag vara lite nyttigare och göra havremuffins

Du behöver;
3,5 dl havregryn
1,5 dl socker
100g smält smör/margarin


Värm ugnen till 175 grader.

Blanda havregryn och socker i en skål.

Häll det heta matfettet över blandningen och rör samman.

Klicka ut smeten i muffinsformar.

Ställ dem på en plåt.

Grädda mitt i ugnen ca 10 min. 






Cupcakes med olja



Grundrecept för Cupcakes, när jag gör cupcakes använder jag mig mest av det här receptet. Jag tycket att det är enklare och det blir mera luftigt. Den ska gräddas i ugnen i 175 grader i 15-20 min

Du behöver;
2 ägg
2dl socker
1dl olja (ej oliv)
2dl mjölk
4dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2tsk vaniljpulver
1krm salt

Gör så här;

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda samman alla torra ingredienser

Tillsätt ägg blandningen med oljan och mjölken

Fyll smeten till 2/3 i muffinsformar


marshmallow fondant



Alla mina blommor
och det jag använder till rosetter är marshmallow fondant. Grund receptet till mmf kommer nedan. Man kan lägga till olika hushållsfärger/karamellfärger. Ibland brukar jag använda olika smaksättningar också t.ex. mintolja som passar jätte bra till mörkchoklad fyllningar

Du behöver

250 g marshmallows
1 tsk vatten
6-7 dl florsocker
1 dl olija

Gör så här

Lägg marshmallows i en skål med lite vatten och smält i micron ca 20 sek. De ska puffa upp och bli mjuka. Rör ordentligt i det.

Tillsätt florsocker och vatten tills det inte längre klistrar och oljan.

Ta ut på bakbord och knåda väl i 5-7 minuter.


Kladdkaka muffins



Du behöver;
150g smält smör
3dl socker
1dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 st ägg
3dl mjöl 

Gör så här;

Blanda socker och ägg pösigt

Blanda i det smälta smöret

Tillsätt kakaon, vaniljsockret, bakpulvret och mjölet

Klicka i den kladdiga smeten i muffins formar

Stoppa dem i ungnen; 175 grader i 10-15 minuter

Servera sedan med grädde


vitchoklad frosting



Du behöver;

100 g smör
400 g smält vitchoklad
2 msk vaniljsocker
ev. 1 dl grädde

Frosting:
Smält chokladen i vattenbad, micro går också bra men var försiktig så chokladen inte bränns (kör 30 sek i taget). Lägg chokladen åt sidan och låt den svalna. Blanda i det rumstempererade smöret och vaniljsockret. Om du vill ha frostingen lite mjukare kan du blanda i 1 dl grädde.


 


Philadelphiaosts frosting



Cream cheese frosting


Ingredienser

100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker
0.5 st citron, saften

Chocolate frosting

Ingredienser

100 Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker med chokladsmak
0.5 st citron, saften

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor

Mörkchoklad



Grund Recept till cupcake finns
Här.

Frostingen som jag har spritsat på är:

500g smält mörk choklad
2 dl grädde
1 dl honung


Om man vill ha den sötare kan man hälla i mera honung;)

Tvåvånings tårtan

Recept till tårtan som jag gjorde till min pappa.




Tårtbotten

Du behöver

4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör så här

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker riktigt luftigt med elvisp eller i matberedare.
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Rör tills den är slät, men inte mer än nödvändigt.
Bred ut smeten jämnt i formen. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter. Känn i mitten med en sticka om kakan är fast.
Låt svalna på galler under bakduk.

Jag fyllde översta delen på tårtan med färska jordgubbar och Hallonmousse och understa delen med chokladmousse

Hallonmousse

Ingredienser

200 g tinade hallon
1/3 dl socker + 1/2 msk socker
1 msk vatten
1 blad gelatin
1 äggvita
1/2 msk hallonlikör
1/3 dl vispgrädde

Gör så här

1. Passera de tinade bären till puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Koka en sockerlag av vatten och socker, låt den svalna. Vispa äggvita och 1/2 msk socker till hårt skum. Vispa ner sockerlagen först droppvis och sedan i en fin stråle i äggsskummet. Smält gelatinbladet och vispa ner det i blandningen. Tillsätt likör.

3. Vispa grädden. Blanda ner grädden i hallonpurén och vänd ner blandningen i socker- och äggsmeten. Fördela moussen i portionsformar och ställ i kylen. Stjälp upp före servering och dekorera med chokladflarn.

Chokladmousse
Ingredienser

100 g choklad, 72 procentig
1.5 msk whiskey, rumstempererad
150 g grädde

Gör så här

1. Finhacka chokladen och smält den i en skål ovan på en kastrull med sjudande vatten.

2. Vispa grädden lätt.

3. Rör ut den rumstempererade spriten i grädden.

4. Vänd kvickt och bestämt ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda.

5. Häll upp moussen i en skål, eller i fyra portionsformar och ställ in i kylen cirka 3 timmar.

Det vita som är överdraget på tårtan är marshmallow fondant som du hittar här




Lycka till!


Tips! Gör inte cupcake med kesella

Nu har jag gjort cupcake med kesella fast glasyren blev så rinnig så det gick inge bra. Men de smakar bra


Cupcake Recept



Cupcake recept;

100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

- Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

- Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

- Fyll med valfri fyllning, se nedan.

- Grädda i mitten av ugnen cirka 18 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den)

Frostingen hittar du Här


Välkommen till min nya blogg!

Min sida är fortfarande ett kaos p.g.a. att jag håller på att ändra min bloggdesignen


RSS 2.0