Frozen cheesecake



Jag älskar cheesecake och min älskling gillar choklad så varför inte göra en blandning mellan de recepten. Jag bestämde mig för att göra 3 olika lager. Det första lagret är chokladcrème andra cheesecake och sista chokladkaka

Vi ska börja att göra en liten tun botten istället för Digestivekexen.

Chokladkakan

Du behöver; 

30g smält smör
½ dl socker
½ dl kakao
1 stk vaniljsocker
1 ägg
1 dl mjöl
 

Smältsmöret, låt svalna

Bland alla andra ingredienser och blanda i smöret

Smöra en form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 10-15 min den ska bli hård

Ställ in den i kylen så att den svalnar och börja med cheesecake smeten 

Frozen cheesecake smet

Du behöver;
4 ägg
1,5 dl strösocker
Skal av citron
200g philadelphiaost
4dl vispgrädde
200g digistivekex 

Separera äggen

Vispa gulorna, strösockret, philadelphiaost & riven citronskal poröst

Vispa grädden & vänd ner i ostsmeten

Vispa vitorna till hårt skum och vänd sedan ner den i ostsmeten och rörom försiktigt 

Nu kan du ta ut den tunna chokladkakan från kylen och häll på cheesecake smeten ställ den i frysen medans du gör chokladcrèmen

Chokladcrèmen

Du behöver;
5 dl grädde
550 gram mörk hackad choklad 70% kakao
2,5 dl socker

Blanda allt i en kastrull

Ställ sedan in den i kylen för att svalna

När den har svalnat tag ut cheescaken och häll dena överst

Stoppa in den i frysen igen och låt stå i 3 timmar.


Marängtårta med banan



Du behöver;
Marängbotten
2 bananer
5 dl grädde
chokladsås

Först gör du marängerna i ugnen. Jag gjorde två stycken bottnar du måste spritsa dem som en stor platt maräng receptet hittar du Här medans du väntar på att dem ska bli klara kan du skära upp bananer och vispa grädden.

När marängen är klar placerar du bananerna på tårtan sedan häller du den vispade grädden över.

Efteråt häller du chokladsåsen över och på med ett lager till med marängbotten, grädde och chokladsås.

Du kan servera tårtan med vaniljglass








RSS 2.0